פיתוח אמבדד

 

פיתוח אמבדד ESP32
פיתוח אמבדד ESP32

מה זה פיתוח אמבדד ?

הינו ענף בתחום האלקטורניקה והתוכנה , המשלב פיתוח תוכנה אשר מלשבת עבודה ותיכנות רכיבים אלקטורנים . רבים ממפתחי האמבדד באים מתחום האלקטורניקה לאחר שלמדו או עברו הכשרה בתיכנות שפת C , אסמבלר  לפחות  בנוסך ענף נוסף הינו  במפיתוח אמבדד הינו מערכות משולבות מעבדים מסוג FPGA תחום זה יותר קשוח ודורש על פי רוב ידע יותר מעמיק בתחום האלקטורניקה .

 

 

 

 

פיתוח מערכוחת אמבדד (embedded system)

צוות פיתוח של פיתוח אמבדד יכלול בתוחו מספר אנשים  לפחות

מהנדס חומרה  – אשר אחראי על פיתוח המעגל החשמלי והרכיבים האלקטורנים עבור מעגל האבדד , זה יהיה אחראי על תיכנון המעגל בתדרים השונים , תיאום אמיפדסים ובידקת סיגנל אינטגריטי לרבות יצור המעגל

מהנדס אנלוג – הינו מהדס אלקטורניקה אשר מתחמה  באלקטורניקה אנלוגית לפעמים עשוי מהנדס החומרה הראשי לעשות עבודה זאת , אם זאת בניגוד לפיתוח אמבדד של מעגל דיגיטאלי, פיתוח מאבדד של הכולל מעגל אנלוגי ניחשב מורכב יותר ודורש ביצוע של סימולציה של מעגלים אלקטרונים בדיקה ב SPICE כגון LTSPICE וביצוע סימולציות תלויות תדר מתח זרם טמרטורה ורעשי רקע משתנים – דברים שבעולם הדיגיטאלי פחות מורכבים .

485 \ מודבאס בלוטוס BLE
485 מודבאס בלוטוס BLE

מהנדס אלקטרוניקה – מתכנת –  זהו חוד החנית בפיתוח האמבדד מאחר שהוא כותב את התוכנה בשפת סי , אסמבלר או  VHDL  שתעבוד מול האלקטורניקה הדיגיטאלית והאנלוגית אם יש במעגל משדר RF  מתוכנת האמבדד יהיה גם זה תחת אחריותו או הצוות המפתח , הדרשיה הגבוהה ביצור רכיבים האלקטורנים או עבודה חלקה בין הצוותים לרבות פיתוח בדיקות קדם הרצה לפני יצור יצור ובדיקות לאחר יצור הינה כרטית והפער הוא בין פיתוח דל תקציב לבין רשימות דרישות ליצור המעגל לפעמים גורמים להתנגשות .

טעיות קלאסיות בפיתוח אמבדד (embedded system)

  1. חיפוש מוצר מושלם ואי עמידה בתוכנית עסקית או הפיתוח שהוגדרה מראש . גורם לחרגיה בשעות העבודה משאבים זמן שהוגדר לסיום המוצר – הסיבה העקרית  על פי רוב שהצוות המפתח גילה שבעוד מאמץ קטן הוא יוכל לייצר מוצר טוב יותר וכך עשוי להיות לו פוטנציאל מכירתי טוב יותר , מוקש תמים זה גורם לחברות ענק וחברות הזנק לפספס את היעד ופעמים רבות כלל לא להגיע למוצר עובד – הפיתרון למלקוד זה להיצמד לתוכנית המקורית ועבוד לפי גירסאות כך תסיים החברה גירזה 1.0 תתחל מכירות תעמוד ביעד ואת השיפורים יעשו בגירסה 1.1 ……1.2  וכדו .
  2. בחירה שגויה של רכיבים אלקטורנים ומעבדים  – דילוג על נסוי סמעבדה ודילוג בחלקות הפיתוח לתת שלבים בזמן פיתוח אמבדד , יגרום לקבלת סלט נוראי ובאגים רבים בשלב האינטגרציה , לכן חשוב לחק את פיתוח האמבדד לתת שלבים  יצור מעגלי ביניים – אימות הרכבים מול ה DATASHEET של היצרן  בתחום רב מימדי של ביצועים מתח , זרם , עומס , חום, תדר , שימוש חוזר , רעשים אקראים ועוד . בנוסף סביבית הפיתו- של פיתווח אמבדד צריכה להיות מוכרת היטב למתכנת אמבדד – עך שאם כתוב בדפי היצרן שיש UART עם אינטראפ או DMA ל SPI אין זה אומר שזה יהיה לפעמים קל לישום ובצורה יעילה – כן על מתכנת המאבדד להיות בקיא היטב ובעל נסיון בכל דרישות התוכנה – פעמים רבות בוחרים מעבד חדש כי הוא זול ב 30 אחוז יותר אך שוכחים לקחת בחשבון את זמן הפיתוח וההטמעה שידרש לצוות פיתוח אמבדד להטמיעה אותו
  3. חוסר עבודה מולה היצר שימוש בקהילות פיתוח – רבים ממפתחי האמבדד  (embedded system)    בפרוייקטים חדשים וגדולים מעל 100 אלף יחידות שוכחים או בוחרים לפתור בעיות לבד במקום לפנות לקשת פתרונות ותמיכה שמקצה היצרן  , למשל פורמים שהיצרן תומך , קהילה ברשותות חברתיות – לקיחת קורסים קצרים בתלום אשר מכשירים תוך מספר שעות , ופניה ליצרן עצמו דרך המפיצים המורשים שלו לתמיכה , עבור פרוייקטים קטנים כון לעבוד מול פורום היצרן והקהילות , אך עבור פרוייקטים גדולים ב פיתוח אמבדד אפשר ורצוי לפתוח קו ישיר מול היצרן  .

 

 

 

 

פיתוח אמבדד ESP32

רובוטרוניקס פיתוח אמבדד

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות